Yangın Kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini normal görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli temellı kriterler çekmece önüne allıkınarak karar verilmektedir. Özellikle yakınlarında bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Sahih yangın merdivenine hüküm verilmesi itfaiye aracı olumlu raporunun kırmızıınması midein en önemli adımdır.

Dizge Odası Yangın Bapları : Dizge odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın baplarıdır, yangın dayanımının katı rabıta otomasyon sistemlerine amelî aksesuarlarla donatılmıştır. Düzen odası yangın bapsı camlı olur.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere nazaran değmeslekebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve yarış üzere faktörlere rabıtlı olarak değişmiş olur. Fakat, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapkaloriın henüz yüce bir fiyatla satın tuzakınmasının uzun vadede daha hesaplı olabileceği konusunda hemfikirler.

Peklik açısından, Z tipi yangın merdivenleri çoğu kez yangına, korozyona ve durum koşullarına dayanıklı çelik yahut alüminyum kabil yıkılmaz malzemelerden strüktürlır.

Yanlış montaj veya bakım, bapnın yangına karşı etkinliğini azaltabilir. Bu nedenle, yangın kapılarının profesyoneller aracılığıyla monte edilmesi ve ahenkli olarak arama edilmesi önemlidir.

Bütün yangın kasası ve kanatları koca kalınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da kapının üzerinde tutulabilir. Böylecene montajdan sonra yapılabilecek sıva onarımı ve boya meslekleri nedeniyle kapılar pert görmez.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin Yangın Merdiveni Kapısı minimum boyutları, yüklük taşıma kapasiteleri ve vacip yangına dayanıklılık dereceleri dahil yapmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını esenlar.

Yangın Kapıları tercihe için; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en esas kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Yangın merdivenine iye tamamlanmak şanlı bir avantajdır. Lacerem bu üstünlükı tekvin etmek bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri daha çok legal çerçeve altına alınmıştır. Özellikle yeni meydana getirilen faik binalarda yangın merdiveni binanın inşa aşamasında imal edilmektedir. Fakat zahir bir yangın merdivenine malik cereyan etmek derunin binanızın yeni olması evet da fazlaca faziletli olması gerekmemektedir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi örgülırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangına Metanet: Yangın bapları, mukannen bir müddet süresince yangına dayanıklıdır. Bu müddet, bapnın yapıldığı malzemenin kalitesine ve yangına karşı direnç özelliklerine rabıtlı olarak bileğemekebilir.

Report this wiki page